Bij dit renovatieproject werden de bestaande, sterk door elkaar verweven gebouwen met verschillende kroonlijsthoogtes, diverse bouwstijlen en materialen gerestyled tot één architectonisch geheel. 

Door het gebrek aan gevelisolatie stond van meet aan af vast dat de gebouwen volledig zouden ingepakt worden en voorzien zouden worden van een nieuwe en lichte huid.

Mits het nodige studiewerk konden in de sterk door elkaar verweven panden naast een kantoor ook 4 wooneenheden worden ondergebracht. Door als het ware een glazen doos doorheen het dakvolume te schuiven, beschikt ook het dakappartement over een lichtrijke leefruimte met aansluitend leefterras. 

zwart-wit.
tweede huid.
transformatie.

 

De combinatie van de lange horizontale gevelleien en strookvormige, verticale gevelbeplating zorgt voor een boeiend contrast dat nog wordt versterkt door de kleurkeuze en vormt tevens een mooi uithangbordje voor de bouwheer die ook actief is in de wereld van de dakwerken en gevelbekledingen.
 

Wil je graag met mij samenwerken?

Maak een afspraak