Voor onze eigen woning werd geopteerd voor een strakke en tijdloze vormgeving met een gevelafwerking in witte sierpleister. Gezien de ligging op een hoekperceel werd de woning op het gelijkvloers eerder gesloten gehouden naar de straatzijde toe. Enkel een sterk beglaasde inkomhal biedt passanten een blik op het interieur.

 
De donkere accentmuur in gelijmde gevelstenen werd verder doorgetrokken in de tuin waardoor het terras heerlijk beschut is tegen wind en teveel inkijk.

Compacte afmetingen

Door de compacte afmetingen van zowel de woning als het perceel stond een optimaal ruimtegebruik centraal. Binnenin werd de circulatieruimte dan ook tot een strikt minimum beperkt. Royale glaspartijen en het doortrekken van de vloerbekleding van binnen naar buiten toe werkt visueel verruimend. Om een versnippering van de tuin tegen te gaan werd de tuinberging mee opgenomen in het woonvolume. Vloerverwarming, een ruime dakoversteek en zonnewering zorgen winter-zomer voor een aangenaam binnenklimaat.

 

Modern
Ecologisch
Doordacht

 

Interieur

Een haardwand zorgt voor de nodige geborgenheid in het zitgedeelte van de overigens sterk beglaasde leefruimte. De grafietkleurige tint van de tuinmuur werd doorgetrokken in het interieur. De strakke open keuken is voorzien van een eiland met ontbijtzone. De tablet in corian komt ook terug in de inkomhal en badkamer.  

 

Centraal op de verdieping ligt het home-office met zicht op de waterpartijen die zich door de verkaveling slingeren. Naast een masterbedroom met dressing is er op de verdieping nog een archief met bescheiden bibliotheek en een ruime badkamer met aansluitende wasberging.

Werkten mee aan dit project:
Interieurarchitect Christophe Verbrugghe (Verbrugghe Interieur Izegem)
   

 

Wil je graag met mij samenwerken?

Maak een afspraak